Hopp til innholdet

Kjøpt eller solgt kjøretøy?

Skal du selge bilen din, eller er du i ferd med å kjøpe en ny? Slik går du frem for å få alt på plass.

Skal du selge bil?

Husk å si opp AutoPASS-avtalen din og fjern bombrikken fra bilen.

Dersom du skal benytte brikken i et annet kjøretøy, må du flytte brikken fra gammelt til nytt kjøretøy, samt registrere bilendringen i AutoPASS-avtalen. Avtaleendringene kan du gjøre på AutoPASS Min Side.
Om endringer i avtalen ikke utføres, blir du belastet for bompasseringer utført av den nye eieren, frem til oppsigelsen eller endringen er registrert i avtalen din.
Husk at elektronisk salgsmelding må gjennomføres av deg og den som kjøper bilen din før du gir den fra deg. Les mer på vegvesen.no.


Skal du kjøpe bil?

Når du kjøper et brukt kjøretøy så er det viktig at selger har sagt opp AutoPASS-avtalen sin før du overtar kjøretøyet slik at du kan legge den til i din egen avtale. Kjøper du ny bil samtidig som du selger den gamle, kan du selv overføre avtalen til den nye bilen på AutoPASS Min Side. Husk også å flytte selve AutoPASS-brikken din over fra gammelt til nytt kjøretøy.

Dersom du ikke har AutoPASS-avtale fra før, registrerer du deg som ny kunde på AutoPASS Min Side. Du vil da få tilsendt en AutoPASS-brikke tilhørende det registrerte kjøretøyet. Se informasjon om tegning av avtale med Flyt her.


Ansvar for bompenger på salgsdato

Eierskifte endres i Kjøretøyregisteret når alle parter har signert salgsmeldingen, såkalt vedtaksdato. Selger du en bil med AutoPASS-avtale, er du ansvarlig for å betale alle bompasseringer på eierskiftedagen dersom du ikke har sagt opp avtalen på kjøretøyet.Avtal gjerne spesielt om bombetaling på kjøpsdato dersom du kjøper eller selger bil.

AutoPASS Min Side

Logg inn for å gjøre endringer i avtalen din.